Diego Torres, el soci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, ha començat avui el seu segon dia de declaració com a acusat amb un monòleg per rebatre acusacions que va plantejar ahir el fiscal Pedro Horrach, que no ha iniciat el seu interrogatori fins a 35 minuts després d'arrencar la vista.

L'atípica intervenció només ha estat interrompuda per la presidenta del tribunal de l'Audiència de Palma, Samantha Romero, per sol·licitar a l'acusat, sense molt èxit, que intentés resumir els seus arguments.

Torres ha exposat a la sala nombrosos correus electrònics per provar l'"absoluta veracitat" de les despeses carregades a la Generalitat Valenciana per l'organització frustrada dels Jocs Europeus, "un projecte complex que requereix la intervenció de moltes persones".

Quan ja havia exhibit diverses desenes de cartes la jutgessa Romero li ha demanat, per evitar que s'estengués "més del necessari", que en comptes de llegir cada document es limités a assenyalar-los perquè el tribunal els valori.

"Em sembla perfecte, ho resumeixo així..., bé, si seguim amb el document", ha continuat el declarant, que diverses vegades ha anunciat que es referiria a "l'últim" correu electrònic, per la qual cosa la presidenta de la sala ha hagut d'insistir-li en una segona ocasió.

"Perdonin que m'hagi estès, però és que em semblava molt important", ha conclòs després de recalcar que "no hi va haver res estrany" i tot es va fer "de bona fe".

En acabar, la jutgessa ha fet pas al fiscal Horrach, que ha iniciat el seu interrogatori en el to impacient que va caracteritzar part de la declaració d'ahir, per la qual cosa Romero li ha demanat "respecte" per a Torres. "Aquestes consideracions sobren", l'ha reconvingut després de dir a l'acusat que s'estava repetint.