El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va acusar ahir el PSOE de no haver estat "honestos" amb el seu partit, i va dir que amb l'acord amb Ciutadans els socialistes han tancat la possibilitat de formar un govern de progrés.

Iglesias va criticar el PSOE perquè mentre deia una cosa estava fent una altra amb Ciutadans, i va dir que això explica per què costava tant avançar en les negociacions que els socialistes mantenien amb Podem, Compromís i IU.

"Avui és un dia trist. El PSOE ha tancat la possibilitat que hi hagi un govern de progrés i estem molt decebuts", va afirmar Iglesias.

El líder de Podem va incidir que el PP "s'ha sortit amb la seva" i torna a "entrar en escena" gràcies a l'acord entre Pedro Sánchez i Albert Rivera.

En la seva opinió, el document és una "claudicació" del programa electoral del PSOE davant les tesis de Ciutadans i del seu assessor econòmic Luis Garicano, que suposen "la continuïtat de les polítiques del PP", va afegir.

Va argumentar que les propostes incloses en el pacte "les pot acceptar el PP" i va recordar que Rivera sempre ha plantejat la seva intenció d'incloure el partit de Mariano Rajoy per a futurs acords.

El líder de Podem, que va assegurar que no estan "pensant en les eleccions", va insistir que continuaran sent "coherents" amb el seu programa i treballant perquè hi hagi un govern de progrés.

Abans que parlés Iglesias, va ser el portaveu de Podem, Íñigo Errejón, qui va anunciar que el pacte PSOE-Ciutadans és "incompatible" amb el seu partit.

Errejón es va mostrar "decebut", "defraudat" per un acord que, al seu parer, no és ni "progressista ni reformista" i que a més "farà les delícies de l'Íbex 35 i dels sectors privilegiats", i que "no només no canvia les polítiques del PP, sinó que en alguns casos les aprofundeix".