En el seu tercer dia de declaració a l'Audiència de Palma, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, s'ha negat a respondre preguntes de les acusacions. Si aquest dimarts i dimecres havia donat extensos detalls sobre les qüestions que li plantejava la fiscalia o l'advocacia de l'estat, consultant el seu ordinador portàtil, i fins i tot havia estat advertit pel tribunal perquè no s'allargués més del compte, aquest dijous ha caigut en alguna contradicció i imprecisions. En dos moments determinats, ha afirmat que no respondria algunes de les preguntes de l'advocada del govern balear sobre factures, i tampoc ha volgut respondre la majoria de preguntes de Manos Limpias, després de caure en una contradicció.

En acabar la sessió de tarda d'aquest dimecres, l'advocada del govern balear ja va advertir que mostraria a Torres tots els documents que tenia sobre l'organització del congrés turístic Illes Balears Fòrum. Aquest dijous ha començat mostrant-li nombroses factures sobre aquest congrés que el mateix Torres havia aportat a la causa. Però Torres ha explicat que aquestes factures estaven explicades en uns informes pericials que ell mateix havia aportat i que no recordava una per una totes les factures. En canvi, en el torn de la fiscalia sí que va respondre a preguntes i documents molt concrets que se li mostraven, i fins i tot ell en va proposar alguns.

Segons l'advocacia balear, algunes desenes de factures semblen duplicades respecte el València Summit, un esdeveniment similar. Torres ho ha negat en genèric i ha assegurat que totes les factures eren reals i per treballs realitzats. No obstant, ha dit que no respondria factura per factura. Sí que ha admès, però, que en algunes factures es podrien haver produït "errates" o que es podrien haver concretat més.

Més tard ha estat preguntat pel paper de la Casa Reial a l'Institut Nóos. El partit socialista balear va fer unes preguntes parlamentàries sobre els convenis del govern autonòmic amb l'Institut Nóos on hi havia Urdangarin. Això, mesos més tard, el 2006 i el 2007, va provocar "nervis" en José Luis 'Pepote' Ballester, exdirector general d'Esports del govern balear.

A preguntes de Manos Limpias, ha reconegut que els articles periodístics que criticaven aquesta relació del govern balear amb una entitat privada amb presència d'un membre "de la Casa Reial van provocar una certa "pressió social" i la posterior sortida d'Urdangarin de Nóos. Tot i que tota l'activitat de l'Institut havia estat supervisada pel secretari de les infantes, Carlos García Revenga, i l'advocat del rei Joan Carles, José Manuel Romero Moreno, comte de Fontao, es va decidir que Urdangarin s'apartés formalment de Nóos, tot i que hi seguia vinculat en algunes activitats. Després, com va explicar aquest dimecres, es va crear una fundació sense ànim de lucre perquè l'aleshores duc de Palma seguís vinculat a l'esport.

Però el punt més tens de l'interrogatori ha arribat quan li han preguntat si la Casa Reial coneixia la feina de Nóos i si la infanta Cristina sabia que Revenga i Romero supervisaven aquesta feina. En la seva declaració davant del jutge d'instrucció, Torres va dir que la infanta ho sabia i que la Casa Reial, en referència implícita al rei Joan Carles, també. Aquest dijous ha dit que no sabia aquests extrems. Tot i que ha intentat aclarir la qüestió, no se n'ha sortit, i la magistrada presidenta del tribunal ha considerat que hi havia una contradicció.

Sobre la creació de Nóos i l'entrada d'Urdangarin, Torres ha explicat que va ser una mica casual i a proposta d'un professor d'Esade. Ha dit que ells dos no es coneixien, però que si volia assessorar en matèria d'esports, necessitava algú com Urdangarin, no pas com a membre de la Casa Reial, sinó com a persona d'aquest àmbit esportiu i vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol des del 2004, ja que Torres ha admès que no és aficionat a l'esport ni hi entén.

L'advocada de Manos Limpias, després que Torres es negués a respondre més preguntes d'ella, li ha formulat tot el qüestionari que havia preparat i ha acabat preguntant-li si havia pactat amb Urdangarin que negaria que la infanta Cristina o la Casa Reial coneguessin les activitats de Nóos.

Entitat professional però sense concurs púbic

A la tarda, Torres ha assegurat que els contractes amb les administracions eren de patrocini. Així, ha afirmat que Nóos mai es va presentar com una entitat sense ànim de lucre, sinó com una "associació professional" que organitzava esdeveniments com el València Summit o l'Illes Balears Fòrum, que eren patrocinats per la Fundació Illesport o la Fundació Turisme València. Així, ha assegurat que si s'hagués plantejat un concurs públic per organitzar aquests esdeveniments, Nóos ho hagués denunciat als tribunals per vulnerar la propietat intel·lectual, ja que la idea era seva.

El judici continuarà aquest divendres amb les preguntes de les últimes defenses, com la d'Urdangarin i, sobretot, la del propi Torres, que es preveu llarga i intensa. La defensa de la infanta Cristina ja ha dit que no farà preguntes. La magistrada presidenta preveu allargar les sessions de la setmana que ve perquè declarin els exducs de Palma, entre altres, abans que sigui el torn dels testimonis a partir del 8 de març.