L'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, va trencar ahir el seu silenci de trenta dies per anunciar en una compareixença davant els mitjans de comunicació que no dimiteix, ni es planteja fer-ho, perquè no ha comès "cap delicte" ni ha contribuït, ordenat o conegut "cap blanqueig de diners".

En la seva primera roda de premsa des que el 26 de gener es produïssin les detencions per l'anomenat cas Imelsa i des que regidors, exregidors i assessors del grup popular municipal van declarar com a investigats per un presumpte cas de blanqueig, Barberá ha assegurat que posa "la mà al foc" pel seu equip.

"Em volen fer aparèixer com la cap d'una trama criminal i corrupta perquè he donat voluntàriament mil euros per a una campanya electoral sense que se'm tornés res", va lamentar Barberá, que va afirmar que no hi ha cap caixa B i va sostenir que sempre que el partit li ha demanat donacions les ha donat.

Va insistir que mai ha tingut coneixement d'un finançament il·legal al seu partit, "perquè no n'hi ha"; va asseverar que no és corrupta, ni des del punt de vista econòmic ni moral, i va posar èmfasi que mai no ha tingut cap càrrec orgànic en el partit i que les campanyes electorals les organitzen els comitès de campanya.

Igual que en el comunicat que va emetre el 2 de febrer, Barberá va negar que al consistori hi hagi hagut manipulació o mossegades, pel que va apel·lar a esperar que s'aixequi el secret de sumari perquè es vegi que "tot són acusacions infundades, malicioses i profundament falses". Va assegurar que no té intenció de "venjança o d'estirar de la manta", perquè "no hi ha ni manta" ni és de les que n'estiren, i va expressar el seu "dolor per deslleialtat" per les manifestacions d'algun dirigent del partit, als quals va reclamar "assossec" i "temperància" i va considerar que s'han precipitat en demanar la seva marxa.

El PSPV a l'Ajuntament de València va dir que Barberá "es parapeta en el seu aforament per no donar explicacions davant la justícia"; mentre que Compromís va anunciar que estudiarà si es pot revocar el seu nomenament com a senadora, i Podem demanarà una reforma urgent de la llei de senadors per al cessament quan incompleixin la llei.

Ciutadans va denunciar la "voluntat inequívoca" de Rita Barberá d'"ocultar-se" i de no donar explicacions als valencians per possibles irregularitats en el grup del PP a l'Ajuntament de València.