Iñaki Urdangarin ha reconegut davant el tribunal que el jutja que l'empresa Aizoon que tenia a mitges amb la seva dona, la infanta Cristina, va contractar a treballadors que ell mai va conèixer, unes contractacions que ha atribuït al cunyat del seu soci, Miguel Tejeiro, qui les feia per assumptes fiscals.

Durant l'interrogatori del fiscal Pedro Horrach, l'exduc de Palma ha explicat que s'ha assabentat arran de les investigacions judicials del cas Nóos de l'existència d'aquests treballadors, cosa que l'ha "sorprès".

"Jo em dedicava al que em dedicava i tenia uns assessors i m'he adonat després que aquests treballadors no estaven amb nosaltres", ha dit, i ha afegit que suposa que Miguel Tejeiro els contractava "per arribar a uns barems fiscals" i que se'ls pagaven les seves nòmines.

Urdangarin ha mantingut així la versió del seu soci de que Miguel Tejeiro, a qui Manos Limpias li va aixecar l'acusació, era el seu "assessor" en temes fiscals, cosa del que ell no s'encarregava.

Ell, ha dit, elegia i supervisava als treballadors d'Aizoon que "realment es dedicaven als projectes", però no coneixia als altres.

El fiscal li ha ensenyat llavors alguns noms de persones empleades per l'empresa que Urdangarin ha reconegut no saber qui són. "He descobert durant aquest procediment altres que realment no he conegut, no es qui eren", ha incidit.

Horrach també li ha preguntat per empleats "ficticis" a Nóos Consultoria, una empresa que va tenir a mitges amb Torres. No ha sabut respondre si realment existien i s'ha limitat a dir que "no hauria de ser" que contractés a aquesta mena de treballadors.

El fiscal li ha inquirit sobre la quantitat d'empreses que havia a la seu social de l'Institut Nóos, a la qual cosa ha respost que no sabia quantes exactament.

"No ho sé, moltíssimes, suposo, cada persona experta en la seva matèria que anava a aportar alguna cosa a l'Institut Nóos suposo que vindria a les instal·lacions de l'Institut Nóos a treballar ", ha respost.