El líder del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir que l'acord signat entre el PSOE i Ciutadans "val la pena" de forma "inequívoca i rotunda", però va deixar clar que els socialistes faran un "esforç de diàleg" en el procés negociador amb Podem, al qual "li costa veure" votant el mateix que el PP.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Iceta va afirmar que "si es llegeix amb objectivitat i sense ulleres de color, és un acord que val la pena, que és condició necessària, però no suficient, per a la investidura, pel que haurem de continuar treballant". Sobre si la militància del PSC avalaria un acord sol amb C's, va admetre que "si ens deixem portar pel prejudici o la visió de C's com a marca, el normal és que xoqui molt. Però si llegeixes l'acordat, dius: valdria la pena tenir a Espanya un Govern que faci això? La resposta és inequívoca i rotunda: sí".

Iceta va recordar que el document signat "no marca tots els límits i detalls del Govern", sinó que és un aval per a la investidura que no és "excloent", per la qual cosa es pot "parlar i acordar" qüestions amb altres forces, mentre no ho "contradigui". "Nosaltres honrarem el que hem signat. Aquí diu el que el Govern ha de fer, però no tot. Les coses que no siguin contradictòries i no estiguin situades aquí, poden ser objecte de negociació", va relatar.

Per això, va avisar que el procés negociador "seguirà fins a l'últim moment": "ahir Podem va dir que no hi volia participar, hi té tot el dret. Però Pablo Iglesias va dir a dia 'd'avui', 'en aquest moment'. I com un moment li succeeix un altre moment, nosaltres farem un esforç de diàleg". "Fins a l'últim moment -va prosseguir- treballarem perquè una majoria investeixi Pedro Sánchez per fer un govern que després estigui obligat a dialogar amb tothom, perquè si no fos així, no podrà tirar endavant el seu programa legislatiu".

Iceta va reconèixer que "li costa molt veure que en una investidura d'un candidat socialista PP i Podem votin el mateix", per la qual cosa "s'han d'esgotar aquests dies de negociació, després escoltar el discurs del candidat i, si no surt a la primera, veure si en aquestes 48 hores hi ha marge per negociar in extremis".

De Catalunya, va considerar que de la investidura "ha de sortir un compromís del candidat sobre com pensa afrontar el problema de Catalunya", i es va declarar "fan" dels 23 punts que Artur Mas va plantejar a Mariano Rajoy, encara que va afegir que "podria haver-hi altres coses".