El Tribunal Administratiu de Lille va validar ahir la decisió del Govern francès de desallotjar la part sud del campament d'immigrants de Calais, al nord del país, on centenars de persones esperen per intentar passar de forma clandestina al Regne Unit.

Les autoritats franceses esperen eliminar la meitat d'aquest campament i proposar solucions alternatives als immigrants, encara que diverses organitzacions humanitàries que treballen amb ells consideren que no hi ha espais previstos per a tots els que es volen desallotjar. Per aquest motiu van recórrer davant la justícia l'ordre d'expulsió, però els jutges ho han rebutjat.

La Prefectura del departament va assenyalar que en els pròxims dies continuaran el treball conjunt amb les associacions per convèncer els immigrants perquè abandonin de forma voluntària el lloc, conegut com La Jungla.

A més, la Prefectura va assegurar que els centres comunitaris de la zona que es desallotjaran, com l'escola aixecada per una associació humanitària britànica, o l'església, no seran destruïts.