El portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón, va dir ahir que estendrà la mà al PSOE per dialogar després de la "investidura fallida" del líder socialista, Pedro Sánchez, però que li exigirà "garanties" per a un govern de coalició "amb socis i no amb figurants".

En un acte de presentació de la Llei 25 d'Emergència Social que impulsa la formació, Errejón va sostenir que Sánchez, després de no aconseguir la investidura, "tornarà a cridar" Podem i hi trobarà "les portes obertes". Va dir que Podem, però, li demanarà garanties perquè no negociï una cosa diferent a cada sala del Congrés.

Garanties, va prosseguir Errejón, que no "es digui una cosa en els papers" i posteriorment "es faci una altra cosa", com va passar en el torn de negociacions passat en què el PSOE "no ha estat honest" i "estava negociant en una sala una cosa" i "en una altra el contrari", va criticar.

El portaveu de Podem al Congrés va considerar, en al·lusió al pacte entre PSOE i Ciutadans, que "els que estan intentat treure" el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, només es dediquen a "donar vernís" a les institucions amb el conseqüent retard de les reformes que necessita Espanya.

"No és només treure Rajoy de la Moncloa, que potser el treuen els seus", va dir Errejón, i va advertir que cal "treure també" de les institucions les polítiques posades en marxa pel líder de l'Executiu en funcions.