L'acord de govern signat entre Pedro Sánchez i Albert Rivera preveu «recuperar el fus horari GMT», el que equival a endarrerir l'horari oficial en una hora per tal que coincideixi amb el de Londres, i no amb el de Berlín o Roma com passa ara. D'aquesta manera, a l'hivern, a Catalunya, l'hora oficial coincidiria amb l'hora solar, i a l'estiu, la diferència seria d'una hora i no de dues com passa ara, si es mantingués el canvi d'hora estiu/hivern.

En l'actualitat, el Sol arriba al punt més alt sobre l'horitzó, el migdia solar, a la una de la tarda a l'hivern i a les dues de la tarda a l'estiu.

Amb aquesta mesura, en un mateix moment de l'any es faria de dia una hora abans i es faria fosc també una hora abans.

El pacte PSOE-Ciutadans proposa aquesta mesura «en el marc d'una campanya de conscienciació sobre els avantatges econòmics i socials de racionalitzar els horaris i flexibilitzar la jornada laboral» i també com a «catalitzador per a la resta de mesures proposades» per a la racionalització d'horaris.

Per impulsar aquesta racionalització es proposa un Pacte Nacional que tingui per objectiu «generalitzar una jornada laboral més compacta i flexible que permeti conciliar millor el temps destinat al treball i a usos familiars o personals i que impulsi la igualtat i la corresponsabilitat».