PSOE i Ciutadans han introduït un nou aclariment a l'acord de govern pactat entre tots dos, que finalment limita la indemnització creixent del nou contracte temporal "estable i progressiu" només a la finalització, i no a l'acomiadament objectiu ni improcedent.

La nova versió del document que publicava ahir el PSOE a la seva web especifica que el contracte temporal tindria una indemnització creixent per finalització del contracte de treball de 12 dies el primer any i de 16 dies el segon, convertint-se en contracte indefinit en el tercer any. En aquest sentit millora la indemnització per finalització de contracte en el segon any, que actualment està fixada en 12 dies. No obstant això, el text puntualitza que en cas d'acomiadament per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció (acomiadament objectiu) i d'acomiadament improcedent, la indemnització seguirà sent la mateixa que s'aplica actualment, no progressiva. La legislació actual preveu una indemnització de 12 dies per acomiadament objectiu en els contractes temporals, de manera que el pacte PSOE-C's eliminaria la indemnització creixent que preveia en el seu primer document i que anava dels 12 dies el primer any fins als 20 dies el tercer any. I és que en el tercer any de contracte temporal el treballador es converteix en indefinit i avui la indemnització ja és de 20 dies per als acomiadaments objectius de treballadors indefinits.

Quant a la indemnització per acomiadament improcedent en temporals, el nou text manté la indemnització en els 33 dies des del primer any i elimina les quanties que havia proposat en el seu primer document.