Diego Torres va negar ahir davant el tribunal que el jutja a Palma haver creat l'Institut Nóos amb Iñaki Urdangarin pel seu vincle amb la Casa Reial i haver inclòs la infanta Cristina com a vocal de la junta directiva com a ganxo per obtenir contractes. "De cap manera", va assegurar.

En la tercera jornada d'un minuciós interrogatori que supera les 22 hores, Torres va afirmar que el paper de la infanta a Nóos era de vocal sense participació activa, a diferència del que va jugar Carlos García Revenga com a tresorer de l'entitat i supervisor en nom de la Casa Reial. Al secretari de les infantes li consultaven, participava en reunions i col·laborava en la redacció de documents. "Anava analitzant tot el que fèiem per assegurar-se que mai no poguéssim fer una cosa que no fos correcta i que pogués redundar de manera negativa en la imatge de la Casa Reial", va detallar.

Sobre Urdangarin va defensar que la raó de la seva associació professional va ser la voluntat de sumar la seva pròpia experiència en consultoria estratègica amb la del llavors duc de Palma com a esportista. Per sobre de la seva relació amb la Casa Reial, Torres va destacar d'Urdangarin que va ser membre de l'assemblea general del Comitè Olímpic Espanyol (COE). "No va ser la llista de contactes del senyor Iñaki en absolut el que em va motivar a aquesta associació", va afegir.

"És clar que hi ha molta gent que et ve a veure, molta gent vol conèixer-lo i vol aproximar-se però el treball professional és una altra història", va dir Torres, que va defensar "la bondat" de la tasca que van dur a terme. Sobre els 800 documents pels quals li va preguntar l'advocada que representa el Govern balear, que va pagar 2,2 milions a Nóos, Torres va remarcar que "són factures totes veritables, relacionades amb serveis".

L'acusat, que s'enfronta a peticions de condemna d'entre 11 i 22,5 anys de presó, va recordar que la supervisió per part de la Casa Reial la va exercir també l'advocat del rei Joan Carles, José Manuel Romero, que va ser qui va recomanar que Urdangarin es desvinculés de Nóos. El que va indicar va ser que no havia de figurar com a administrador per evitar la pressió mediàtica, però no perquè detectés cap incorrecció en el que feien.

"El senyor Romero ho revisa, ho veu i diu 'nois heu fet les coses correctament', però no es pot anar contra el món i si això no s'admet, ja que no s'admet", va puntualitzar pel que fa a la sortida d'Urdangarin de Nóos. Davant les preguntes insistents de l'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, sobre fins a quin punt la infanta Cristina estava informada del que passava, Torres es va negar per primer cop a seguir contestant.

"No li respondré en aquest moment sobre aquestes coses", va dir l'acusat abans d'anunciar que no acceptaria més preguntes de Manos Limpias. Després tampoc no va respondre a l'altra acusació popular, la lletrada del grup socialista a l'Ajuntament de València, ni als advocats de la Generalitat valenciana personats a títol civil.

Durant tota la jornada, i com ja va fer en les dues anteriors, es va valdre d'ingent documentació apilada a la seva taula al costat de diversos llibres i un portàtil per donar suport a la seva defensa amb respostes extenses, alguna de més de mitja hora.