La família d'una suposada víctima d'abusos als Maristes de l'Eixample de Barcelona ha acusat la direcció del centre de dissuadir-los el 1993 de denunciar un professor, del qual ja li constaven queixes per casos semblants des de l'any 1979.

Segons va publicar ahir El Periódico de Catalunya, els familiars d'un alumne es van reunir amb la direcció del centre el 1993 per advertir-los que el seu fill havia estat víctima d'abusos per part del professor A.E. El director es va comprometre a apartar el professor i els va prometre que no tornaria a treballar amb nens. Segons la versió de la mare, en contrapartida els va intentar treure del cap la idea de denunciar-lo, ja que això suposaria un cop dur per "al prestigi" de la institució. Segons fonts pròximes al cas, la família, que ara es penedeix d'haver-se deixat convèncer i no portar llavors el cas a la policia, ha contactat amb els Mossos d'Esquadra per comunicar-los la seva intenció de denunciar l'exprofessor.

Per la seva banda, la Fundació Champagnat, que gestiona les escoles dels maristes a Catalunya, va assegurar que no els consta cap denúncia i que si els arribés una denúncia actuarien "en conseqüència".