Els Bombers de la Generalitat han fet 45 sortides i el telèfon d'emergències 112 ha rebut 141 trucades fins a les 13 hores d'aquest dissabte relacionades amb l'episodi de nevades, pluja i vent que afecta gran part de Catalunya. La majoria de serveis han estat per incidències de trànsit, obstacles a la calçada i inundacions. Segon els Bombers s'han retirat arbres tombats, s'han revisat baixos amb inundacions i s'han sanejat façanes que presentaven petits despreniments de l'arrebossat. Protecció Civil manté l'alerta del pla Neucat i avisa que la cota de neu continuarà molt baixa entorn dels 200-300 metres durant la tarda al terç sud i a l'oest del país. A la resta de Catalunya, la cota de neu serà més alta i es mourà entre els 500 i els 700 metres. Per sobre de 900 metres es podran acumular fins a 10 centímetres de neu.

Pel que fa a la previsió meteorològica, demà diumenge s'espera que la cota de neu pugi i les nevades es restringeixin a la zona del Pirineu Occidental. A les Terres de l'Ebre, però, la neu pot afectar fins al migdia.

Un dels serveis més destacats dels Bombers s'ha fet a les 06.31 hores a Calella (Maresme), quan un tren ha arrossegat una palmera tombada al damunt de la via. Després d'evacuar els 60 passatgers del comboi, que han estat traslladats en autobús i taxi fins a l'estació d'Arenys de Mar perquè continuessin la ruta, els Bombers han retirat l'arbre de sota el vagó de capçalera. Una altra de les incidències destacades s'ha produït a Sitges (Garraf) on un cap de fibló ha produït diverses destrosses al passeig marítim, arrencant quatre palmeres i fent caure set fanals.

17 centímetres a la Coma i la Pedra

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els registres de neu més destacats fora de les estacions d'alta muntanya són els 17 centímetres a la Coma i la Pedra, 16 centímetres a Viu de Llevata, els 8 centímetres a Prades o els 5 centímetres a Roca Llaura. Pel que fa a precipitacions líquides, sobresurten els 47 litres d'Alfarràs, els 46,3 d'Algerri, els 45,2 d'Ulldemolins, els 41,2 de Blancafort o els 39,6 litres de Vallfogona de Balaguer.

Normalitat a la xarxa viària

Pel que fa al trànsit, a partir de migdia de dissabte la circulació s'ha pogut normalitzar a la pràctica totalitat de la xarxa viària catalana. Durant la matinada i matí, a causa de les nevades, a una dotzena de carreteres hi era obligatori l'ús de cadenes, especialment a la demarcació de Lleida. Paral·lelament, s'ha restringit la circulació de vehicles de tercera categoria a diverses vies: A-2 entre Bell-lloc d'Urgell i Montmaneu; C-14 de Ponts a Pinell de Solsonès; C-14 de Pira a Montblanc; N-230 a Vielha; i N-260 de Ribes de Freses a la Collada de Toses. La neu ha causat el tall durant unes hores d'una carretera a la comarca del Priorat: T-701 entre Cornudella de Montsant i Prades.