Els Mossos d'Esquadra han acumulat les últimes setmanes un total de 27 denúncies per abusos sexuals contra sis professors i monitors dels Maristes de Sants-les Corts, un dels Maristes de l'Eixample i un altre de La Salle de la Val d'Aran, han informat a Efe fonts pròximes al cas.

Des que, al principi de febrer, es va destapar el cas de l'abusador confés Joaquim Benítez, que acumula una quinzena de denúncies, els Mossos d'Esquadra n'han rebut un total de 27, que afecten vuit professors o monitors, si bé de moment només tres casos estan judicialitzats.

L'últim cas és el d'un professor dels Maristes de l'Eixample, A.E., que ahir va reconèixer en una entrevista a El Periódico de Catalunya que va sotmetre a tocaments antics alumnes entre els anys 70 i 90, quan era tutor d'un curs d'EGB. La família d'una d'aquestes víctimes ja s'ha posat en contacte telemàtic amb els Mossos d'Esquadra per transmetre'ls la seva intenció de denunciar, cosa que podrien fer els pròxims dies. En aquest cas, la família ha denunciat que quan, el 1993, es van reunir amb la direcció dels Maristes de l'Eixample els van garantir que farien fora el professor del centre i, a canvi, els van demanar que no denunciessin el cas davant la policia, cosa que finalment van acceptar, decisió de la qual ara es penedeixen.

A més d'aquest cas, els Mossos han recollit les últimes setmanes 26 denúncies per abusos, dirigides contra sis professors i monitors dels Maristes de Sants -entre ells Benítez, un sotsdirector que ha estat apartat del centre i un monitor detingut al desembre-, així com contra un exprofessor de La Salle de la Val d'Aran.

De moment, hi ha dos procediments oberts contra dos suposats abusadors: el confés Joaquim Benítez i un exmonitor del mateix centre. Ambdós estan ara en llibertat.