Les hostilitats es van reduir ahir a Síria malgrat algunes violacions de l'alto al foc que va entrar en vigor la mitjanit de dissabte entre el govern d'Al-Assad i l'oposició, les forces de la qual es van abstenir de respondre a aquestes agressions.

Les ciutats sirianes van respirar ahir més tranquil·les sense el soroll habitual dels bombardejos i els projectils. Tot i això, després del migdia, diversos coets llançats per grups armats terroristes van caure al centre de Damasc, tot i que sense provocar-hi víctimes.

Les autoritats van explicar que els terroristes van disparar des de les zones de Yobar i Douma, dos dels bastions principals de l'oposició a la perifèria de Damasc.

En un comunicat, la Comandància General de l'Exèrcit sirià va advertir d'aquest tipus d'accions i va renovar les crides perquè "tots els ciutadans s'uneixin a les reconciliacions locals". Dirigint-se als residents de Ghouta Oriental, on se situen Douma i Yobar, les forces armades els van demanar que pressionin els terroristes i no els permetin soscavar els esforços per restablir la seguretat.

L'oposició també va denunciar, per la seva banda, infraccions de la treva. La Coalició Nacional Siriana, la principal aliança política opositora, va instar el Consell de Seguretat de l'ONU a actuar contra el règim de Baixar al-Assad després de registrar violacions comeses pels efectius governamentals en quinze zones.

En un comunicat, van precisar que les forces del govern i els seus aliats van llançar barrils d'explosius des d'helicòpters i van disparar amb armes automàtiques pesades i artilleria a Damasc i la perifèria: Daraa (sud), Alep (nord), Homs (centre), Hama (centre) i Latakia (nord-oest).

70 morts d'EI

Almenys setanta combatents del grup terrorista Estat Islàmic van morir ahir en un atac contra la ciutat de Tel Abyad de les forces kurdosirianes, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. La ONG va explicar que almenys vint efectius de les Unitats de Protecció del Poble van perdre la vida durant l'ofensiva dels gihadistes.

Les Unitats de Protecció del Poble, que tenen el suport de les forces kurdosirianes i dels avions de la coalició internacional liderada pels EUA, van recuperar posicions conquerides pels extremistes a Tel Abyad després de l'atac d'ahir a la matinada. Així, els gihadistes, de Haman, ja només controlen Al-Turcoman i Al Kantaria.

A banda d'això, a l'Afganistan dos atacs suïcides ahir van causar més d'una vintena de morts i prop de 50 ferits i posen en dubte el procés de pau del país, que s'ha de reforçar la setmana vinent.