La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assegurar que el pacte signat entre el PSOE i Ciutadans "no és ni reformista ni de progrés" i va avisar que preveu, de forma encoberta, un referèndum a Catalunya, ja que, al seu parer, és un pacte que "no parla clar de la defensa de la unitat d'Espanya", i per això no pot disposar dels vots del PP. Sánchez va dir al PP que no necessitava ni que fos present a la cambra perquè no volia els seus vots.

"Malgrat que Rivera ha enviat una carta a Rajoy perquè els fem costat, òbviament no donarem suport a una cosa en què no es vol que hi siguem i na cosa que va en contra de l'interès general de tots els espanyols", va reblar.

Cospedal va participar al costat de la presidenta de la Comunitat de Madrid i gestora del PP madrileny, Cristina Cifuentes, en una trobada amb militants i simpatitzants del seu partit a Alcorcón, en què també va assistir l'alcalde de la localitat, David Pérez. Allà va insistir que el PP tornarà a oferir al PSOE i Ciutadans un govern de gran coalició si fracassa la investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, i va dir que el seu partit mai cedirà ni en la unitat d'Espanya ni en la creació d'ocupació ni en el manteniment de la societat del benestar.

"En això no cedirem, en tota la resta podem cedir", va assenyalar abans de demanar als socialistes que no prioritzin "l'oportunitat que creuen que tenen havent perdut les eleccions" i que vetllin "per l'interès del seu país i de tots els espanyols".

Cospedal va atacar durament Sánchez i el seu pacte amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, i li va recordar que l'acord no li val per ser investit president, ni per governar ni per, si més no, iniciar la legislatura. Segons va apuntar Cospedal, la democràcia s'expressa en vots i en escons, però el que no s'aconsegueix amb els vots no es pot suplir als despatxos, a les rodes de premsa o amb "maniobres d'índole diversa" com les que va assegurar que havia vist aquests dies. "La democràcia és en el vot i, si no, per a qui val el vot dels espanyols?", es va demanar.

Encara que va assenyalar que qui accepta l'encàrrec d'intentar formar govern, com Sánchez, té "tota la legitimitat" per fer tot el possible per tractar de ser investit, va matisar que "qui presumeix de diàleg no pot negar-se a parlar i posar un cordó sanitari als 7,5 milions d'espanyols (que han votat al PP) que han guanyat les eleccions".

Després de considerar que "alguns juguen a l'equidistància a l'hora de defensar la unitat d'Espanya", Cospedal va insistir en la gran coalició PP-PSOE-C's.