El portaveu de Podem, Íñigo Errejón, va dir ahir que no preveu que hi hagi noves eleccions perquè hi ha condicions per configurar un govern en els dos mesos vinents i va demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que negociï amb "més honestedat" i accepti que "necessita socis i no figurants".

Errejón, que va participar a Granada en un acte en homenatge al professor José Luis Serrano, diputat andalús de Podem que va morir recentment, va recordar "la remuntada" de la seva formació en l'última setmana de campanya per a les eleccions del 20-D i va apuntar que "encara som lluny" de la possible repetició dels comicis, la qual cosa va qualificar de positivament perquè els resultats podrien ser, segons ell, "pràcticament" els mateixos.

"Hi ha condicions perquè no calgui repetir-les i perquè es configuri un govern que eviti els desnonaments, que derogui la reforma laboral però de debò, també sobre el paper, i posi les institucions al servei de la societat", va subratllar Errejón, que va reiterar que Podem està disposat a reiniciar les negociacions amb el PSOE.

El portaveu de Podem al Congrés va considerar que es pot conformar un govern "si hi ha compromisos clars" i va destacar que unes noves eleccions representen solament l'escenari si fallen totes les anteriors possibilitats, "però hi insisteixo, no hi ha cap raó per la qual hagin de fallar". Com va apuntar dissabte, la seva formació està disposada a reprendre les negociacions si falla la investidura de Sánchez.