El secretari d'organització del PSOE, César Luena, va convidar ahir el líder de Podem, Pablo Iglesias, a "prendre nota" de la consulta als militants socialistes, ja que, al seu parer, "estaria bé" conèixer el que pensen les bases del partit sobre que es voti en contra de la investidura de Pedro Sánchez. "Vull pensar que Pablo Iglesias no té dubtes a triar entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, perquè crec que els seus votants no en tenen", va advertir.

Luena va defensar la consulta de dissabte a les bases del PSOE, que va donar suport amb el 79 % al pacte amb Ciutadans, i va llançar un missatge a Podem: "espero que els altres, veient la jornada d'ahir (dissabte per als lectors), en prenguin nota i s'ho apliquin per donar la veu als seus militants. Estaria bé que sabéssim el que n'opinen".

Després d'assenyalar que Iglesias ha de triar entre "canvi i continuïtat", el secretari socialista va argumentar que "ningú entendria que els partits que han vingut a canviar aquest país triessin la continuïtat de Rajoy".

"Cal sumar i això és possible amb negociacions i cessions, cedir avui a Espanya és sumar i construir un canvi per transformar aquest país", va proclamar el número dos del PSOE, per a qui l'acord signat amb Ciutadans, "allunyat de vetos i bloquejos", és "la solució per a Espanya".

"Ho aconseguirem", va afegir eufòric el dirigent socialista després d'assegurar als seus que són "a temps" de sumar Podem a un acord "inclusiu, plural i transversal". "Aquells que van donar un cop de porta al PSOE es trobaran el PSOE obrint la porta amb la mà estesa", va afegir el dirigent socialista.