L'exsecretària d'estat nord-americana i aspirant presidencial demòcrata, Hillary Clinton, va aconseguir una victòria contundent en les primàries de Carolina del Sud que li aporta un impuls vital de cara al superdimarts del primer de març, quan es decideix el nombre més gran de delegats en un sol dia. Clinton va obtenir el 76 % dels vots de les primàries de l'estat, davant del 24 % del senador independent Bernie Sanders, que intenta posicionar-se com una alternativa progressista i que fins ara solament s'ha imposat en l'estat de Nou Hampshire.

Carolina del Sud va atorgar a l'exprimera dama la seva victòria amb més marge fins avui, especialment gràcies al suport de les dones i els votants afroamericans, que van representar més del 60 % dels que van acudir a les urnes, obertes fins a les set de la tarda.

Els resultats permeten a Clinton apropar-se al superdimarts en una posició de fortalesa que fins ara no havia tingut. Demà els demòcrates celebren primàries a onze estats i un territori per repartir-se 865 delegats.