Junts pel Sí (JxS) i la CUP presentaran avui un escrit a la mesa del Parlament de Catalunya per defensar i justificar el manteniment de les tres ponències conjuntes de les tres lleis de desconnexió, segons fonts parlamentàries.

Els dos grups argumenten en aquest text que la cambra sempre ha interpretat de "manera àmplia i extensiva" l'article 126 del reglament sobre ponències redactores per facilitar la tasca dels diputats. A més, subratllen que una ponència redactora "busca el màxim consens i participació en l'elaboració d'un text", i no serà fins que no comenci el debat a la totalitat "quan es posi de manifest si s'han aconseguit els suports suficients per a la seva tramitació, i no abans". Un informe dels lletrats del Parlament desaconsella tramitar les lleis de transitorietat jurídica, hisenda pública i seguretat social, en una ponència conjunta, davant del rebuig de la resta de grups de la cambra.

D'altra banda, la comissió d'estudi del Procés Constituent ja té convocatòria formal per començar a elaborar el pla de treball. La vicepresidenta, Gabriela Serra, ha convocat els grups pel 8 de març amb dos punts en l'ordre del dia: la ratificació del nou president i la preparació del pla de treball.

A proposta de JxS -acceptada per la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot- Lluís Llach ocuparà la presidència de la comissió. Pren el relleu de Muriel Casals, que va morir el 14 de febrer. La comissió del procés fins ara només s'ha reunit en la sessió constitutiva i encara no ha definit els seus objectius.

Ciutadans i el PSC mantenen la negativa a participar-hi, fet pel qual només seran quatre els grups que hi prendran part. El PP en canvi sí que hi participarà.