L´OSCE critica Espanya per les "deficiències" del vot des de l´exterior

01.03.2016 | 07:36

Les autoritats espanyoles "haurien de fer front a les deficiències del sistema de vot per correu", especialment per als ciutadans que viuen a l'estranger, segons un informe de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) elaborat conjuntament amb l'Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR).
El text inclou les conclusions de la missió d'observació electoral que l'OSCE i l'ODIHR van fer a l'Estat per les eleccions generals del 20 de desembre de l'any passat, i també critica les "interferències polítiques" a la televisió i la ràdio públiques espanyoles així com el model de quotes durant la cobertura de la campanya electoral.
L'informe explica que de l'1,8 milions de ciutadans de l'Estat que viuen a l'estranger, només 161.228, xifra que equival al 8,57%, van registrar-se per votar per correu. D'aquests, finalment només 88.900 van votar realment, tot i que el text admet que les autoritats tampoc "no tenen informació de quantes paperetes van arribar tard i, per tant, no les van comptar".
La missió de l'OSCE i l'ODIHR assegura a l'informe que va rebre queixes de diverses organitzacions de la societat civil que "culpaven les autoritats per haver fracassat a l'hora de resoldre la rebaixa significativa de vot des de l'estranger el 2011, quan es va començar a notar per primera vegada".
"La disminució sembla estar causada per diversos factors, inclòs el requeriment d'haver-se de registrar, però també les dates límit excessivament estrictes, els problemes dels serveis postals es-trangers o una campanya d'informació per als votants ineficient", assegura el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema