Centenars de refugiats van intentar ahir trencar la tanca de filferro construïda a la frontera entre Macedònia i Grècia per intentar entrar al país, i la policia hi va respondre tornant a llançar gasos lacrimògens i bombes atordidores per dispersar la multitud, segons va informar el ministeri de l'Interior de Macedònia.

"L'incident va tenir lloc al matí a la frontera a prop de la ciutat macedònia de Gevgelija. Els migrants segueixen bloquejant les vies de ferrocarril entre Grècia i Macedònia", van assenyalar a Efe fonts del ministeri de l'Interior.

La situació a la frontera entre Grècia i Macedònia continua empitjorant i aquesta setmana es concentren unes 8.000 persones esperant en el lloc fronterer d'Idomeni (zona grega) poder creuar cap a l'antiga República Iugoslava de Macedònia, que tan sols permet el pas unes hores al dia.

En senyal de protesta un grup de persones es va estirar a les vies del tren per exigir la seva entrada al país. Macedònia va tancar de nou diumenge a la nit la frontera als refugiats procedents de Grècia, després que les autoritats de Skopje diguessin que havien estat informades que els països del nord de la ruta balcànica havien limitat a 580 persones al dia el nombre màxim de persones que podien travessar al frontera.

Segons el ministeri de l'Interior, en les últimes 24 hores 500 refugiats sirians i iraquians van entrar a Macedònia per continuar el seu trajecte cap a Sèrbia, Croàcia, Eslovènia i Hongria i arribar fins a les seves destinacions, Àustria i Alemanya.

El centre d'acollida de trànsit a prop de Gevgelija, l'únic punt en el qual es poden allotjar els refugiats al costat macedoni, està buit de moment.