L'exdirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha assegurat aquest dimarts, minuts després de sortir de la presó de Logronyo, que s'ha demostrat que a l'Estat "existeixen els presos polítics". "Només cal comprovar totes aquestes les càmeres que ens estan gravant per saber que sí existeixen presos polítics. No existeixen quan surten els presos socials, quan expulsen els immigrants des d'aquestes presons, quan expulsen a la gent humil i treballadora de casa seva", ha subratllat Otegi en un breu parlament davant els mitjans de comunicació i els companys i familiars que l'han acompanyat en la seva sortida del centre penitenciari. D'altra banda, l'exdirigent polític ha deixat clar que "la pau és l'únic camí" i que "cal portar aquesta aposta fins al final".

"Fa sis anys i mig ens van empresonar per haver fet una aposta per la pau. Us vull felicitar per haver sostingut aquesta aposta per sobre de totes les provocacions", ha afegit Otegi davant les persones que l'han rebut a la sortida de la presó, que ha finalitzat el seu parlament amb "el millor lehendakari i el millor alcalde: el poble!".

Otegi rebrà aquesta tarda un reconeixement a Elgoibar, la seva localitat natal, i aquest dissabte participarà en un acte al velòdrom d'Anoeta, a Sant Sebastià, des d'on podria donar a conèixer quin pot ser el seu futur a la política basca.

A la sortida del recinte penitenciari, Otegi també ha rebut el suport dels diputats de Junts pel Sí Lluís Llach i Gerard del Moral; l'exdiputat de la CUP David Fernández; i el senador d'ERC Santiago Vidal, entre d'altres