Els reformistes i moderats van confirmar ahir el seu triomf absolut a Teheran en els comicis al Parlament i l'Assemblea d'Experts de divendres passat a l'Iran amb el recompte finalitzat, un gran èxit simbòlic malgrat que els "principalistes" van obtenir una majoria de legisladors a tot el país.

El ministre de l'Interior iranià, Abdolreza Rahmani Fazli, va comunicar la fi del recompte per les dues cambres a la capital, la major circumscripció del país i on els reformistes van obtenir 30 de 30 diputats i 15 dels 16 representants de l'Assemblea d'Experts.

A la resta del país encara falta finalitzar el recompte en algunes circumscripcions i determinar el repartiment d'escons, cosa que no passarà fins dimarts. En termes generals els "principalistes" obtenien millors resultats que els reformistes fora de Teheran, si bé aquests també van multiplicar la seva presència a l'interior del país. La complexa adjudicació d'escons en el sistema electoral iranià, que exigeix als diputats no només ser els més votats, sinó obtenir un mínim del 25% dels sufragis de la seva circumscripció per entrar a la cambra, dificulta l'atribució de llocs i l'adscripció dels legisladors a cada grup polític.