Ossama Bin Laden va deixar a la seva família 26 milions d'euros al Sudan amb la missió de continuar la guerra santa, segons consta en el testament del líder d'Al-Qaida, que va ser desclassificat pel govern dels EUA. "Espero que els meus germans, germanes i ties maternes obeeixin la meva voluntat i gastin tots els diners que he deixat al Sudan per a la gihad (guerra santa), pel bé d'Al·là", va escriure Bin Laden en el seu testament, trobat al complex pakistanès on les forces dels EUA van matar el maig del 2011 el llavors líder d'Al-Qaida.

"Sobre els diners que hi ha al Sudan, és al voltant de 26 milions d'euros", va escriure a mà Bin Laden, que va viure en aquest país africà durant uns anys, després del seu enfrontament amb la monarquia saudita i abans de traslladar-se a l'Afganistan, on va rebre protecció de la milícia talibana.

El testament de Bin Laden i altres documents, fins ara secrets, van veure la llum per la petició del president dels EUA, Barack Obama, d'"augmentar la transparència" sobre qüestions relacionades amb la seguretat nacional, segons un comunicat de l'Oficina del Director Nacional d'Intel·ligència (ODNI).

El material desclassificat conté 113 documents, majoritàriament cartes familiars i altres d'intercanviades per Bin Laden amb diferents líders de l'organització terrorista.

A més, en el complex de la localitat pakistanesa d'Abbottabad on s'amagava Bin Laden també es van trobar documents en què el líder d'Al-Qaida establia un pla per fer una campanya mediàtica, aprofitant la proximitat del desè aniversari dels atemptats terroristes de l'11 de setembre del 2001 als Estats Units. Aquesta és la segona vegada que Washington desclassifiquen documents trobats al complex de Bin Laden a Abbottabad (Pakistan).