Alumnes de l'institut de secundària de la ciutat alemanya de Haltern am Seee, d'on eren 16 estudiants i dues professores que van morir en la tragèdia aèria de Germanwings de fa gairebé un any quan tornaven d'un intercanvi a Espanya, viatjaran dimarts de nou a Barcelona. "Volarem amb dos professors, jo mateix els acompanyaré tres dies", va explicar el director de l'institut Joseph König de Haltern am See, Ulrich Wessel.

En referir-se a la relació del seu centre amb l'institut de Llinars del Vallès, el director va destacar que "és important que segueixi existint aquest intercanvi". "Arran de la catàstrofe hem aprofundit els nostres llaços amb l'institut espanyol i amb la nostra visita mantindrem aquesta estreta relació", va explicar.

El 24 de març de l'any passat el copilot del vol 4U9525 de Germanwings, que feia la ruta Barcelona-Düsseldorf, va estavellar de manera deliberada l'aparell amb 149 persones a bord quan sobrevolava els Alps francesos. "A la tornada tornarem a volar amb Germanwings", va dir Wessel, que va afegir que "per evitar paral·lelismes", en aquesta ocasió el grup no sortirà des de Düsseldorf.