El pànic s'ha apoderat aquest dimecres al migdia de Padang, la capital de la província de Sumatra Occidental, després que es produís un terratrèmol de magnitud 7,8 graus a la zona i les autoritats emetessin una alerta de tsunami.

El Servei Geològic dels Estats Units, que registra l'activitat sísmica arreu del món, ha localitzat l'hipocentre a 10 quilòmetres de profunditat i a 808 quilòmetres a l'oest sud-oest de la localitat. Poc després, l'agència meteorològica d'Indonèsia ha emès una alerta de tsunami per a les províncies de Sumatra del Nord, Aceh i Sumatra Occidental, que ha acabat ampliant fins a Riau.

El tremolor s'ha sentit fins a Singapur, encara que l'Agència Nacional de Medi ambient de la ciutat-Estat ha assegurat a la població que és "improbable" que el sisme hagi causat danys importants al país.

La regió del moviment tel·lúric, propera a la illa de Nias, és la mateixa en la qual van morir al voltant d'1.300 persones el 28 de març del 2005 per un sisme de magnitud 8,7 graus. Uns mesos abans, el 26 de desembre de 2004, un altre poderós terratrèmol proper a Sumatra va formar un tsunami a l'oceà Índic que va matar unes 230.000 persones en una dotzena de països, la majoria d'ells a Aceh.

Indonèsia s'assenta sobre el "Anell de Foc del Pacífic", una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada cada any per uns 7.000 tremolors, la majoria moderats.