Un terratrèmol de 7,8 graus que va sacsejar el mar al sud de l'illa de Sumatra va revifar ahir el fantasma del tsunami que es va produir a la mateixa zona l'any 2004 i que va matar unes 230.000 persones d'una dotzena de països, la majoria, indonesis.

"Molta gent ha tingut por. Els veïns han sortit ràpidament de casa seva", va explicar el testimoni Doni Nopñriandi, un funcionari de Sanitat a Padang, capital de Sumatra Occidental, una de les províncies afectades per l'alerta de tsunami que les autoritats locals van emetre i després van suspendre. "Estem acostumats als terratrèmols. El que fa por són les rèpliques", va explicar Doni, que va detallar que primer van sentir una tremolor que va durar poc i després una altra de més intensa i prolongada.

El que va desencadenar la por va ser l'alerta de tsunami, més que el terratrèmol, explicava Haris, home resident a Padang, a la cadena de televisió Metro TV. "El cotxe de la policia anunciava als veïns que es traslladessin a llocs elevats per escapar del tsunami. La gent va agafar por de l'avís".