Milers universitaris es manifesten a Barcelona en contra 3+2 en jornada de vaga desigual

Els manifestants han recorregut el centre de la capital catalana en dues marxes, una del SEPC i l'altre del FE

03.03.2016 | 16:36
La capçalera de la manifestació convocada pel SEPC.
La capçalera de la manifestació convocada pel SEPC.

Diversos milers d'estudiants universitaris i de secundària s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona per protestar contra la posada en marxa del Decret 3+2, en una jornada de vaga que ha tingut més seguiment en els estudis de lletres que en els tècnics.

Convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Front d'Estudiants-Catalunya (FE), la marxa ha tingut dos recorreguts diferents, cadascun d'ells vinculat a les dues organitzacions estudiantils, encara que han partit totes dues de la plaça Universitat.

Els participants del Front d'Estudiants, prop d'un miler, han marxat pels carrers Pelai i Fontanella, Via Laietana, Jaume I i plaça Sant Jaume, mentre els del SEPC han pres la Rambla i les han recorregut fins al port de Barcelona, passeig Colom, Via Laietana, Jaume I, finalitzant davant la seu del Govern, també a la plaça Sant Jaume, sense incidents.

Discrepàncies de tipus polític han distanciat les dues organitzacions, que han optat per no ajuntar-se en una única manifestació, fins i tot amb pancartes diferents a les capçaleres. Així, mentre la del Front d'Estudiants resava "Estudiant, lluita per la teva educació. 3+2 fem vaga", la del SEPC reivindicava "Mai més educació sense nosaltres".

Els estudiants protesten per la implantació, a partir del pròxim curs, del Decret 3+2, que redueix els graus universitaris a tres anys i amplia els màster d'un a dos anys, de forma obligatòria.

Seguiment de la vaga

La portaveu del SEPC, Andrea Terrón, ha assegurat als periodistes que el seguiment de la vaga convocada en les universitats públiques catalanes ha estat molt elevat, especialment a la Universitat Autònoma de Barcelona, on fa 72 hores que amb prou feines hi ha activitat acadèmica, ja que es van convocar tres dies de vaga.

També ha estat àmpliament seguida la vaga a la Universitat de Barcelona (UB), on a l'edifici històric i al campus Raval la vaga ha estat pràcticament total, contràriament al que ha passat al campus de la Diagonal de la UPC, on es concentren la majoria de facultats i departaments d'estudis tècnics i la incidència ha estat menor.

S'han aturat les classes en mitja dotzena de facultats de la UB (Economia i Empresa, Dret, Geografia i Història, Farmàcia, Matemàtiques i Filologia), en dos de la Universitat de Girona (Dret i Educació i Psicologia), als campus Ciutadella i Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra fins a les 11:00 hores i al campus Catalunya de la Rovira i Virgili (Tarragona).

Els estudiants reclamen que els rectors catalans es posicionin clarament en contra de la implantació del 3+2, encara que almenys quatre nous graus ja s'han programat de tres anys de durada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema