Piquets a la UB i problemes per arribar a la UAB pels talls dels accessos i l´FGC

El Govern assegura que l'activitat a les universitats públiques es desenvolupa amb "normalitat" tot i "algunes excepcions"

03.03.2016 | 13:48
Estudiants aglomerats a la porta de la Facultat d´Economia (UB) de Barcelona.
Estudiants aglomerats a la porta de la Facultat d´Economia (UB) de Barcelona.

La Secretaria d'Universitats i Recerca ha assegurat aquest dijous que l'activitat a les universitats públiques catalanes s'està desenvolupant amb "normalitat" tot i que ha admès que hi ha hagut "excepcions" en algunes facultats durant la vaga convocada contra l'aplicació del model 3+2. Per exemple, a la UB, ha explicat que hi ha hagut seguiment de la protesta a l'Edifici Històric, concretament a les facultats d'Economia i Empresa, Dret, Geografia i Història i Farmàcia. A més, hi ha hagut incidents per accedir als edificis per la presència de piquets que no deixaven entrar als estudiants, segons el Govern, que en el cas de l'UAB ha atribuït la baixa presència d'estudiants entre dos quarts de vuit i dos quarts de deu del matí pel tancament dels accessos per carretera i el tall a l'estació dels FGC.
En quant a les altres universitats, a l'UPC s'ha seguit l'activitat acadèmica amb normalitat a excepció de l'Escola d'Arquitectura i a l'UPF s'ha vist afectada fins a les onze del matí al campus de Poblenou i de la Ciutadella. En aquest darrer, s'ha tancat per motius de seguretat pel bloqueig amb cadenats de les portes d'emergència, segons la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Pel que fa la Universitat de Lleida, hi ha hagut normalitat a tots els campus, mentre que a la Universitat de Girona només hi ha hagut seguiment a la Facultat de Dret i a la Facultat d'Educació i Psicologia. A la Universitat Rovira i Virgili, per últim, la situació és de normalitat excepte en alguns campus, com el de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema