La població estrangera disminueix el 5,6% el 2015 a Catalunya i se situa a nivells del 2007

El Moianès, el Berguedà, i l'Anoia són algunes de les comarques amb menys estrangers, amb valors entre el 7% i el 8%

03.03.2016 | 12:14

La població estrangera resident a Catalunya disminueix per tercer any consecutiu i se situa en 1.028.069 persones a 1 de gener del 2015. La xifra representa una disminució de 61.145 persones en relació amb l´any anterior i una reducció del 5,6%. Segons l´Institut d´Estadística de Catalunya (Idescat) aquesta disminució situa el percentatge de població estrangera en el 13,7% de la població catalana, percentatge similar al de l´any 2007.

Les comarques amb majors proporcions de població estrangera són l´Alt Empordà (amb un 25,5%) i la Segarra (amb un 24,2%), seguides del Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el Pla d´Urgell (al voltant del 19%). Les menors proporcions de població estrangera es troben a les comarques del Moianès, el Berguedà, el Ripollès i l´Anoia (amb valors entre el 7% i el 8%).

En relació amb l´any anterior, el nombre d´estrangers ha experimentat una disminució generalitzada en la majoria de nacionalitats, encapçalades pels originaris d´Equador (-24,5%), Perú (-21,0%), Colòmbia (?18,8%), Bolívia (-15,8%) i República Dominicana (-11,9%). Cal destacar, però, l´augment de la població procedent de la Xina (3,5%), de Rússia (6,8%) i d´Hondures (5,4%).

La població de nacionalitat xinesa, que ocupa la tercera posició en el rànquing de països, es caracteritza per concentrar-se en zones urbanes (el 54,3% resideix al Barcelonès). Les persones originàries de Rússia i Hondures, que majoritàriament són dones, tenen una presència significativa al Barcelonès, però en el cas dels russos també destaquen a la Selva (12,2%) i en el cas dels hondurenys, al Gironès (23,4%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia
Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Enllaços recomanats: Premis cinema