L'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva va ser conduït ahir a una comissaria de la Policia Federal a Sao Paulo per declarar en el marc d'una investigació que se l'implica en un cas de corrupció de la petroliera estatal Petrobras, segons van confirmar fonts oficials.

El trasllat de Lula va ocórrer després que els agents entressin ahir al seu domicili particular, a la casa d'un dels seus fills i a altres residències la propietat de les quals s'atribueix a la seva família, dins una nova fase de l'operació que investiga els milionaris desviaments de diners que es van produir a Petrobras.

L'operació va ser ordenada pel jutge federal Sergio Moro a petició del ministeri Públic Federal, que va sostenir en un comunicat que "hi ha evidències que l'expresident Lula va rebre valors procedents de l'esquema Petrobras per mitjà del destí i reforma d'un apartament de tres plantes i d'una finca campestre a Atiaba". Tots dos immobles figuren a nom de persones pròximes a Lula, però les autoritats sospiten que en realitat pertanyen a l'exmandatari, a qui investiguen per "blanqueig de diners" i "ocultació de patrimoni".

La Fiscalia assegura que Lula "va ser un dels principals beneficiaris dels delictes" i que hi ha "proves" que aquestes activitats il·lícites "el van enriquir i van finançar campanyes electorals i la caixa" del Partit dels Treballadors (PT), al qual pertanyen ell i l'actual mandatària, Dilma Rousseff.

Per la seva banda, després de sortir de comissaria, Lula da Silva va afirmar que es va sentir "presoner" quan la Policia Federal va entrar ahir al matí a casa seva per tal de portar-lo a una comissaria, on va prestar declaració durant més de tres hores.

L'excap d'Estat va dir que estava "indignat" per l'arribada dels agents de la policia i va titllar de "lamentable" l'actuació del poder judicial", en una roda de premsa que va concedir a la seu de la direcció nacional del Partit dels Treballadors (PT). "No abaixaré el cap després d'avui i la forma d'aixecar-lo és no tenir por", va destacar Lula, que va assegurar que "el país mereixia una mica més de respecte". L'exmandatari va dir que està "íntimament afligit, ofès i ultratjat" perquè "no mereix" la situació per la qual travessa ja que, segons ell, ell és "millor que tots els politòlegs i advocats d'aquest país".