Un tribunal turc ha condemnat a quatre anys de presó dos traficants de persones, acusats de ser els responsables de la mort del nen Aylan Kurdi, que es va convertir l'any passat en un símbol de la tragèdia dels refugiats.

Els dos acusats, identificats com Muwafaka Alabash i Asem Alfrhad, van ser sentenciats per tràfic de persones però no per la mort de cinc refugiats per negligència deliberada. La imatge del nen de tres anys, que va aparèixer ofegat en una platja al balneari turc de Bodrum al Mar Egeu, va recórrer el món i es va convertir en un símbol de la creixent tragèdia dels refugiats sirians. El judici, que va començar l'11 de febrer, es va celebrar al Tribunal regional de Bodrum i els acusats s'enfrontaven fins a un màxim de 35 anys de presó. El germà i la mare del nen també van morir en l'intent de creuar el mar Egeu fins a l'illa grega de Kos, mentre que el pare va sobreviure.

Una tia dels nens, que viu al Canadà, havia intentat durant anys treure els seus familiars de la zona de conflicte a Kobani, una ciutat de majoria kurda al nord de Síria.