El conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, ha ordenat la realització d'una auditoria, "profunda i rigorosa, que durarà mesos", del mapa de les derivacions de ciutadans malalts a la sanitat privada a Catalunya.

Així ho va anunciar ahir Comín en una roda de premsa a Barcelona durant la presentació de l'aplicació de mòbil Mosquito Alert, subvencionat per La Caixa.

L'auditoria encarregada pel conseller de Salut permetrà tenir "un mapa complet de les derivacions" del sector públic al privat i, una vegada diagnosticada la situació, "es proposaran mesures", va indicar, encara que el conseller no va precisar si es revertiran les derivacions realitzades a les empreses privades els últims anys.

"No es poden anticipar decisions" abans de conèixer el resultat de l'auditoria, va argumentar Comín.

El conseller de Salut català responia així l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va assegurar que empreses amb afany de lucre s'emporten més de 200 milions d'euros l'any del pressupost públic destinat a l'atenció sanitària, a la ciutat.

L'alcaldessa Colau va presentar ahir un informe sobre la privatització i "mercantilització" de l'assistència sanitària pública a la ciutat de Barcelona, resultat de dos estudis encarregats pel govern municipal per orientar les seves polítiques en matèria de sanitat i sustentar el nou model de Salut que proposa.