Una dona de la ciutat central xinesa de Xian va morir en un ascensor del bloc de pisos on vivia, que es va espatllar durant un mes amb ella a dins, segons va informar ahir el portal de notícies NetEase. La policia va trobar el cadàver de la víctima, que estava en fase avançada de descomposició, l'1 de març, i després d'això va iniciar una investigació en la qual es va descobrir que l'ascensor feia més d'un mes que estava fora de servei amb ella a l'interior.

"L'escena era inhumana, creiem que va morir de gana allí dins", va assenyalar als periodistes Xiao Lin, un dels veïns de la difunta, el nom de la qual no va ser revelat, mentre que una altra resident anomenada Wang va explicar que l'interior de l'ascensor era ple de marques deixades per la víctima en intentar sortir.

Els mitjans xinesos es pregunten encara com és possible que el cadàver passés inadvertit als veïns durant més de 30 dies, encara que va poder influir-hi que al mes de febrer, festiu per a molts xinesos per la celebració de l'Any Nou Lunar, molts dels residents viatgessin a altres parts de la Xina.

A més el bloc de pisos on va passar el succés té dos ascensors, així que possiblement els veïns no van donar una importància excessiva a l'avaria i hauria optat per usar habitualment l'altre ascensor.

També és encara un enigma, subratllaven aquests mitjans, com és possible que la dona passés un mes desapareguda sense que ni cap familiar ni cap amic ho notessin o ho denunciessin a les autoritats.