El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que no està disposat a negociar amb Pablo Iglesias si aquest no renuncia a la celebració d'un referèndum a Catalunya i si no hi ha el president de Ciutadans, Albert Rivera, a la taula. "Rivera i jo posem un però a la negociació amb Podem que és el de partir Espanya", ha subratllat Sánchez, tot afegint que la solució passa per "un projecte comú" i no per "trencar" l'Estat. Així mateix, el líder socialista ha negat "rotundament" que perillin els acords locals amb Podem. "Els alcaldes de Madrid, Saragossa i Santiago poden estar tranquils perquè el PSOE sempre els donarà suport i no farem pagar als ciutadans el sectarisme del senyor Iglesias", ha sentenciat.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Antena 3 on ha demanat a Pablo Iglesias i a Podem que es repensin l'opció de sumar-se a l'acord entre el Partit Socialista i Ciutadans i permetin un govern de canvi a l'estat espanyol. "L'opció passa pel canvi o per la continuïtat", ha assegurat Sánchez, per afegir que el pacte amb Rivera representa "un acord progressista i reformista, transversal i no ideològic". Segons el secretari general del PSOE l'única realitat és que "Rajoy està aïllat".

Durant l'entrevista, ha criticat que Podem plantegi un referèndum a Catalunya per tal que els ciutadans decideixin la relació amb l'Estat. "No crec que Espanya s'arregli trencant-la", ha assenyalat al respecte, tot acusant el secretari general de Podem d'avantposar la qüestió territorial als temes socials i de posar línies vermelles. Així mateix, li ha posat com a condició que retiri el dret a decidir del seu programa per poder arribar a un acord de governabilitat.

En aquest marc, Pedro Sánchez ha assegurat que no permetrà que "la governabilitat d'Espanya descansi sobre partits independentistes" com ERC i Democràcia i Llibertat, ja que aquestes dues formacions només plantegen "una declaració unilateral d'independència o un referèndum".

Durant l'entrevista també ha lamentat les "desqualificacions" que li va dedicar Iglesias durant el debat d'investidura. "Em va dir miserable", ha exclamat, per continuar dient que no entén d'on treu el líder de la formació lila "tant rancor i odi cap al PSOE". És per això que ha considerat que les dues formacions s'haurien d'entendre en base a "una relació de confiança i no de desconfiança". "La política ha de deixar de banda els insults i les desqualificacions", ha sentenciat.

Així mateix i respecte a Iglesias, ha dit que fa servir les desqualificacions contra el PSOE per "desviar l'atenció" perquè no sap com rebatre l'acord amb Ciutadans, i ha assegurat que no demanarà al secretari general de Podem que retiri les acusacions contra l'expresident espanyol, Felipe González. Per defensar el seu pacte amb C's, Sánchez ha explicat que amb Iglesias només s'ha trobat amb "vetos i línies vermelles" i que amb Albert Rivera no ha estat així. "L'acord amb Ciutadans durarà fins que puguem conformar govern", ha subratllat.

Pel que fa a la figura de Mariano Rajoy, ha explicat que atendrà la seva trucada però ha assegurat que, en qualsevol cas, serà ell qui el citi a una reunió perquè hores d'ara és qui té majoria a la cambra gràcies al seu acord amb Ciutadans. "Rajoy hauria d'haver dimitit després dels missatge d'ànim a Bárcenas", ha considerat.

Finalment, Sánchez ha revelat que Rajoy li va demanar mantenir una conversa en privat però que ell s'hi va negar. "La corrupció sistèmica al PP exigeix que passi a l'oposició", ha manifestat, per afegir que "Rajoy no pertany al nou temps polític i que és un tap per a la regeneració democràtica".