El president d´Isolux defensa els negocis que va fer amb Pujol júnior

Luis Delso assegura que els treballs que li va fer el fill gran de l'expresident van ser reals i no ficticis

09.03.2016 | 00:00

El president d'Isolux, Luis Delso, va defensar ahir davant del jutge els negocis que la seva empresa va fer amb Jordi Pujol Ferrusola i va assegurar que els treballs que li va fer el primogènit de l'expresident català i pels quals va cobrar quantitats milionàries van ser reals i no ficticis.
Delso va declarar a petició pròpia davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la fortuna del primogènit i si els seus treballs per a diverses empreses adjudicatàries d'obres públiques a Catalunya van poder respondre a comissions per la seva intermediació. Segons fonts presents en la declaració, Delso va defensar les tres operacions investigades per les quals Isolux va pagar milions d'euros a Pujol júnior: el projecte urbanístic Blau de Cortés, a Mèxic, la intermediació per aconseguir una concessió en aquest país i treballs d'aconseguidor de contractes a Gabon.
Azul de Cortés (a Mèxic) va ser un projecte, encara sense desenvolupar, que l'empresa de construcció i infraestructures va adquirir el 2008. Isolux va pagar a Jordi Pujol fill 15,2 milions d'euros per aquest projecte, una operació que el jutge considera sospitosa perquè només dos anys abans Jordi Pujol fill l'havia comprat per 1,2 milions. Segons va dir Delso, Pujol va ser qui va trobar els terrenys i es va ficar en el negoci, i va destacar que les finques van passar de ser rústiques a poder-se usar amb fins urbanístics, per la qual cosa el seu valor va créixer exponencialment.

Projectes a Mèxic
Sobre la intermediació a Mèxic, tres empreses de Pujol fill van cobrar un total d'1,2 milions d'euros d'Isolux per tal de col·laborar en projectes de construcció i concessions d'infraestructures, entre els quals de l'autopista Saltillo-Monterrey, un contracte de 190 milions d'euros.
Segons Delso, Pujol fill, gràcies a la quantitat de contactes que tenia a Mèxic, va cobrar per mitjançar per aconseguir que Isolux tingués un soci mexicà, encara que finalment aquest soci va sortir del projecte i no es va aconse- guir l'adjudicació.
D'altra banda, Pujol fill va cobrar 650.000 euros més de l'empresa per aconseguir un contracte de construcció de xarxes elèctriques a Gabon, tasques de les quals, segons el jutge, no consta cap treball però que Delso va defensar. Ahir també va declarar el representant d'Isolux a Mèxic, Enrique Vargas Tabernero, que va abonar l'operació de compra d'Azul de Cortés i el pagament dels 15,2 milions a Pujol fill.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema