PSOE i Ciutadans volen obrir una ronda de contactes en la qual inclouran per primer cop el PP, a més de Podem, les confluències, IU, Compromís i PNB, amb l'objectiu que pugui prosperar un procés d'investidura sobre la base del pacte entre els socialistes i la formació d'Albert Rivera.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va anunciar que el seu partit i C's han enviat una carta a aquests partits per concertar reunions en què participarien els equips negociadors. En tot cas, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar que a la reunió que el seu partit i C's volen celebrar amb el PP, no li demanaran que se sumi a un govern de canvi i parlaran de les reformes en què cal el seu suport.

És el primer cop que el PSOE ofereix al PP reunir-se, ja que fins ara només s'havien entrevistat el secretari general del PSOE i el president del govern , Mariano Rajoy, sense arribar a cap acord. Del motiu que ha portat el PSOE a fer el pas de demanar una trobada al PP, va respondre que "el que ha canviat és que el rellotge corre, hi ha pressa perquè hi hagi un nou govern, així que cal fer tots els esforços i més perquè el govern de canvi sigui possible". "Intentarem l'acostament amb tots, perquè val la pena", va assegurar Hernando.

Va aclarir que el seu partit "no pretén demanar el suport" al PP per facilitar la investidura de Sánchez perquè tots dos partits representen projectes polítics "antagònics". No obstant això, va admetre que hi ha assumptes dels quals cal parlar amb el PP, com el de la reforma de la Constitució, un dels punts continguts en el document de PSOE i Ciutadans.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va assenyalar que per al seu partit "el més responsable" és dialogar de forma separada "per respecte als votants" d'aquestes altres formacions, com els de C's, "als quals potser no sembla oportú" que el seu líder acudeixi a la reunió amb Rajoy al mateix temps que Sánchez.

El president de C's, Albert Rivera, va insistir que la negociació "sense cadires i retrets" és l'única via per desbloquejar el país i va reiterar que Rajoy no és l'"idoni" per liderar una nova etapa reformista.