Dos comptables que treballen per a l'Institut Nóos, Luis Tejeiro i Carlos Medina, van assegurar ahir davant el tribunal que jutja el cas que van ser treballadors ficticis en les empreses del grup empresarial de Diego Torres i Iñaki Urdangarin, i, encara que van estar contractats, mai van cobrar nòmines.

El tribunal va ajornar la declaració com a testimoni prevista per a ahir de Miguel Tejeiro, que va ser secretari de l'Institut Nóos i a qui Urdangarin i Torres van atribuir pràctiques il·legals de les quals estan acusats ells.

La jornada d'avui començarà amb la declaració de dos testimonis per videoconferència, Ferran Llauradó i Antonio Ballabriga, tots dos extreballadors de Nóos, després dels quals ha de declarar Miguel Tejeiro, segons va dir la presidenta del tribunal, Samantha Romero, sobre el nou canvi de calendari.

Un germà de Miguel Tejeiro, Luis, comptable del bufet Medina-Tejeiro i que va ser el primer testimoni a declarar ahir, va explicar al tribunal com Urdangarin i Torres "s'emportaven els diners que cobrava l'Institut Nóos a les seves societats" mitjançant l'encreuament de factures que concentraven al final de cada exercici.

"Sé que es feien factures entre ells per treure els diners a les seves societats", va detallar sobre un procediment mitjançant el qual "els arribaven els diners als propietaris de les societats, Diego i Iñaki, per les seves funcions..., per quedar-se'ls". Luis Tejeiro va negar que la infanta Cristina tingués cap intervenció, com tampoc la seva germana, l'esposa de Torres, Ana María Tejeiro, de qui va dir que l'opinió no comptava. A més, va indicar que ell mai va remetre informació a la casa reial perquè supervisessin l'actuació de Nóos.