El Parlament s'ha posicionat en contra de la reforma laboral i ha instat la Generalitat a exigir-ne la derogació davant del govern de l'Estat. Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP han plantejat la derogació en forma de propostes de resolució, que s'han acabat aprovant tot i la divisió dins del grup de Junts Pel Sí.

Per segona vegada aquesta legislatura s'ha vist als diputats d'ERC i als de CDC votar de manera diferent. Roger Torrent (ERC) ha marcat el vot afirmatiu, mentre Marta Pascal (CDC) ha demanat l'abstenció. Germà Gordó i Germà Bel han votat en contra per error en la proposta de la confluència d'esquerres, i s'han abstingut en la de la CUP. En les dues ocasions, el PSC hi ha votat a favor, C's s'hi ha abstingut i el PPC hi ha votat en contra.

El ple sobre emergència social i reactivació econòmica ha evidenciat les diferències a JxSí pel que fa a la reforma laboral. La derogació d'aquesta llei promoguda pel govern del PP el 2012 -i amb el vot a favor de CiU al Congrés- ha fet que, aproximadament la meitat del grup hagi votat a favor i l'altra meitat s'hagi abstingut. Els diputats convergents s'han abstingut, els republicans han votat a favor de la derogació i els independents s'han dividit entre una i altra votació. La proposta de resolució de la CUP s'ha aprovat amb 65 vots a favor, 10 en contra i 58 abstencions.

"Per tal de revertir les condicions laborals que avui estan en la base de la pobresa i la precarietat a Catalunya, proposem que el Govern de la Generalitat adopti el posicionament clar de rebuig a la reforma laboral aprovada el 10 de gener del 2012 i treballi per la seva derogació", s'explica en el redactat.

Pel que fa a la de Catalunya Sí Que Es Pot, ha quedat aprovada per 64 vots a favor, 12 en contra i 57 abstencions. En aquest cas, la proposta no només demana la derogació de la reforma laboral, que també, sinó que demanen a la Generalitat, entre d'altres, un paper més actiu en la mediació de conflictes laborals, un pla d'inspecció de treball per eradicar la desigualtat salarial per raons de gènere, perseguir el frau i els abusos en la contractació i condicions de treball.