El ministeri de Justícia investigarà la filtració dels missatges dels reis al ´compi yogui´

Rafael Catalá anuncia una recerca per determinar si existeix un delicte de revelació de secrets

11.03.2016 | 07:49

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha anunciat aquest dijous que s'obrirà una investigació per determinar si existeix un delicte de revelació de secrets en la filtració dels missatges de mòbil dels reis a l'empresari Javier López Madrid en relació al cas de les targetes opaques de Caja Madrid. "Sempre que es produeix una filtració que està sotmesa a secret, es duu a terme una recerca", ha dit el ministre als mitjans després de reunir-se amb la Junta Directiva del Col·legi de Procuradors de Madrid.

Tot i així, el titular de Justícia ha afegit que les recerques per revelacions són molt complexes i molt difícils "però no per això es deixen d'investigar perquè la revelació de secrets és un delicte". Catalá ha assegurat també que li "preocupa" el dret a la intimitat i a la protecció de les comunicacions quan es tracta d'un procediment judicial. "El que em preocupa d'aquest assumpte és que comunicacions personals, que no quin és l'origen del seu enregistrament i menys encara de la seva difusió, que puguin estar associades a un procediment judicial siguin de coneixement general", ha dit el ministre. Ara bé, ha assenyalat que "els continguts de comunicacions personals són lògicament responsabilitat de cadascun".

Segons la informació que va publicar aquest dimecres el mitjà online eldiario.es, López Madrid va rebre el 15 d'octubre de 2014 en el seu telèfon mòbil un missatge d'ànim de la reina Letizia i, a continuació, dos missatges de Felip VI en els quals el monarca s'oferia a mantenir una conversa en persona amb l'empresari.

La informació precisa que aquests missatges figuren entre els recuperats per la Guàrdia Civil en el telèfon mòbil de López Madrid, per ordre de la jutgessa que investiga una denúncia de l'empresari contra la doctora Elisa Pinto, que prèviament l'havia denunciat per assetjament.

Fonts de la Zarzuela han recalcat que la Casa del Rei no es pronuncia sobre un assumpte sotmès a procediment judicial, que en aquest cas a més és d'índole privada dels reis, i han subratllat que la relació d'amistat de Felip i Letizia amb López Madrid ja no existeix

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

La presidenta del Parlament creu que la convocatòria d´un referèndum correspon al Govern i no a la...

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

L'assassí confés ha estat prop d'una hora al lloc dels fets, escortat per la Guàrdia Civil

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

El discurs del líder del PP obrirà aquesta tarda el debat i demà tindrà lloc la votació

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema