La sentència pel crim de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, absol d'assassinat una de les acusades, la policia local Raquel Gago, en contra del veredicte del jurat, ja que el tribunal va assumir que les preguntes que havia de respondre el jurat havien estat mal formulades.

La decisió condemna aquesta acusada a cinc anys de presó per encobriment i tinença il·lícita d'armes, mentre que Montserrat González, autora confessa de l'assassinat, i la seva filla, Triana Martínez, s'enfronten a penes de 22 i 20 anys, respectivament.

El tribunal ha condemnat Montserrat González i la seva filla pels delictes d'assassinat en concurs ideal amb un delicte d'atemptat agreujat per l'ús d'armes de foc. La sentència no considera Gago cooperadora en el crim, segons va establir el veredicte del jurat popular, però sí encobridora, de manera que la condemna a tres anys de presó -de la qual cal descomptar els vuit mesos que va passar en presó preventiva- i dos anys per tinença il·lícita d'armes. El tribunal ha considerat que l'objecte del veredicte del jurat no va ser ben plantejat, un error del qual s'ha responsabilitzat el president-magistrat del tribunal, Carlos Álvarez. Bàsicament, el tribunal entén que algunes de les més de vuitanta preguntes que es van lliurar al jurat perquè contestés, les respostes de les quals havien de ser la base del veredicte, no estaven ben formulades.

Així, Gago no haurà d'ingressar a la presó, ja que el president del tribunal que l'ha absolt d'assassinat va decidir el 27 de febrer, junt amb els altres dos magistrats de la secció tercera de l'Audiència de Lleó, que la policia local podia seguir en llibertat provisional fins que es resolguessin els recursos que ha anunciat la seva defensa.