La Fiscalia de Sao Paulo ha acusat formalment l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva d'ocultació de patrimoni, blanqueig de diners i falsificació de documents en relació amb un apartament a nom d'una constructora investigada pel cas de corrupció a Petrobras. En la denúncia, signada per tres fiscals, s'acusa Lula i la seva dona, Marisa Leticia Lula da Silva, d'amagar que són amos d'un apartament de luxe a la platja de Guarujá, al litoral de Sao Paulo, i que no figura en les seves declaracions de la renda.

L'apartament està a nom de la constructora OAS, una de les investigades en el cas Petrobras, que va adquirir el 2009 l'edifici que havia estat construït per un sindicat vinculat al Partit dels Treballadors (PT), fundat per Lula i en el qual també milita la presidenta, Dilma Rousseff.

Lula da Silva ha negat els càrrecs, i atribueix l'acusació a un fiscal que ha deixat clara la seva parcialitat, i que ja havia revelat la seva intenció a la premsa.

Una pàgina d'apostes per Internet anomenada O Bolao de Lula permet als brasilers apostar 13 reals (3,5 dòlars) per aquestes qüestions: Lula serà detingut i engarjolat? I, en cas afirmatiu, en quin moment succeirà?