El ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, i el de Justícia, Rafael Catalá, van reaccionar ahir amb dures crítiques a les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va dirigir a dos militars presents al Saló de l'Ensenyament. Alonso la va acusar de fer "un discurs populista, agressiu que vol destruir, dividir i enfrontar", i Catalá va assegurar que les seves manifestacions han de ser rebutjades "per tots els demòcrates". "Colau és alcaldessa perquè hi ha un exèrcit que cuida de tots", va dir Alonso.

Catalá, per la seva banda, va assegurar que l'Exèrcit és "una institució fonamental en qualsevol societat democràtica i avançada" perquè "tutela els drets dels ciutadans, la seguretat, i fa tasques internacionals i internes molt importants".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va criticar el "to d'antimilitarisme ranci" de Colau. Hernando va dir que l'actitud de Colau "té cert to d'antimilitarisme ranci" davant un Exèrcit "modern" i "integrat", pel que els espanyols tenen "tot el respecte i la consideració".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir al PP, C's, i a l'exministra de Defensa, Carme Chacón, i a alguns mitjans de comunicació, que no creïn "falses polèmiques" ni busquin la "crispació" en la conversa que va mantenir aquest dimecres amb dos comandaments militars al Saló de l'Ensenyament, a qui va traslladar el desig del consistori d'apartar l'exèrcit del saló educatiu. Així, va assegurar que, com s'ha pogut veure a les imatges, la conversa va ser "cordial, respectuosa i educada", i només va servir per exposar les opinions de cadascú, en un entorn "democràtic".