Junts pel Sí (JxS) ha admès les crítiques al seu funcionament intern que plantejava el seu cap de llista a Tarragona, Germà Bel, i crearà un nou òrgan de direcció política del grup del qual únicament formaran part els diputats.

La proposta de crear aquest nou òrgan de direcció va ser formulada en una reunió de la direcció del grup i del mateix Germà Bel, i serà elevada al ple de JxS perquè l'aprovi definitivament, a més de designar les persones que l'integraran.

El nou òrgan de decisió política de JxS substituirà l'actual direcció, per la qual cosa, en conseqüència, la possibilitat que Germà Bel presentés la dimissió com a membre d'aquest últim òrgan ja queda sense efecte.

Bel va confirmar dimarts que dilluns passat havia plantejat la seva dimissió com a integrant de la direcció de JxS -no com a diputat- per estar en desacord amb el funcionament intern del grup, i denunciar que en les reunions participaven representants de CDC i d'ERC que no eren diputats, així com membres del Govern de la Generalitat.

La necessitat de separar l'àmbit de decisió del grup parlamentari de la dinàmica dels partits i del Govern ha provocat que finalment JxS hagi acceptat crear un nou òrgan de direcció, la composició del qual encara no ha estat decidida.

Bel va assegurar ignorar ahir al migdia, en declaracions fetes al Parlament, si ell formarà part d'aquest nou òrgan i va remarcar que "és irrellevant" si ell personalment hi serà o no, "perquè no és un tema personal el que jo plantejava".

El més probable és que tant Bel com la resta de caps de llista de les demarcacions formin part de la nova direcció, i que en el cas concret de la de Barcelona haurà de ser designat algú diferent del cap de llista, Raül Romeva, per ser actualment conseller del Govern.

Segons Bel, serà l'executiva de JxS, formada bàsicament pel president del grup -Jordi Turull, de CDC-, la portaveu -Marta Rovira, d'ERC- així com pels quatre portaveus adjunts, els quals s'encarregaran de coordinar l'acció parlamentària de JxS amb els partits i amb el Govern.

Bel va dir que a la reunió mantinguda dimecres a la nit no estava sol a exposar els seus arguments, ja que van ser compartits pels presents, entre els quals figuraven els caps de llista per Girona, Lluís Llach, i per Lleida Josep Maria Forné.

Bel va negar que hi hagi un front comú dels independents de JxS respecte als principals partits que integren la candidatura (CDC i ERC), i es va mostrar partidari que el grup parlamentari funcioni de la forma més transversal possible.