Moody´s podria revisar a la baixa el deute a llarg termini de Catalunya

L'agència de qualificació veu amb una "incertesa creixent" que el Govern compleixi amb les obligacions financeres més immediates

13.03.2016 | 00:00
El titular d´Economia, Oriol Junqueras, i el President, Carles Puigdemont
El titular d´Economia, Oriol Junqueras, i el President, Carles Puigdemont

L'agència de qualificació de riscos Moody's va decidir ahir col·locar en revisió per a una possible rebaixa el deute a llarg termini de la Generalitat de Catalunya, que actualment és de Ba2, equivalent a bo escombraria.
Aquesta decisió, va explicar Moody's en un comunicat, reflecteix la "incertesa" creixent davant la capacitat del Govern de complir amb les seves obligacions financeres a curt termini.
L'octubre del 2015, recorda l'agència nord-americana, Catalunya, una de les comunitats que recorren de forma assídua al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), va demanar al govern central l'autorització per convertir a llarg termini deute bancari amb venciment a curt termini, però aquesta autorització "mai no es va proporcionar", cosa que accentua les tensions de liquiditat de la comunitat catalana.
Moody's destaca els riscos que podrien afrontar els creditors de Catalunya "si el govern central no proporciona suport (financer) d'una manera oportuna". De moment, l'empresa col·loca la nota del deute català en revisió a la baixa, a l'espera d'analitzar els fons que rep Catalunya del FLA i la petició al Govern de convertir el deute a curt termini.
Així, la qualificació podria baixar si Moody's conclou que el suport financer de l'executiu central a Catalunya és insuficient o si els riscos de liquiditat associats al programa de deute a curt termini no estan adequadament coberts per la nota B3 assignada actualment.

Petició del Govern
Tal com va explicar el conseller d'Economia, Oriol Junqueras, la Generalitat demanarà prestats un total de 7.520 milions d'euros a càrrec de l'edició d'aquest any del FLA, que, igual que en edicions anteriors, cobreix, d'una banda, el dèficit autoritzat per a aquest any a les autonomies i, de l'altra, els venciments del deute. El Govern va renovar aquests últims dies totes les línies de crèdit i préstecs a curt termini amb les entitats financeres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema