Cinc persones detingudes i dos agents de la policia ferits, un dels quals a resultes d'haver rebut un cop d'ampolla al cap. Aquest és el balanç dels incidents entre els defensors i detractors de l'aspirant republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, a Chicago i que el van obligar a suspendre el míting que hi havia de fer divendres. Les protestes havien estat organitzades des de feia dies per un coalició d'activistes estudiantils, religiosos i polítics de la ciutat, entre els quals hi havia diverses organitzacions llatinoamericanes i afroamericanes. La tensió, a més, ha anat creixent els darrers dies en les xerrades de Trump i en un dels mítings, dimecres passat a Carolina del Nord, un dels assistents va ventar un cop de puny a un manifestant negre després que aquest interrompés l'esdeveniment amb crits.

Trump es va veure obligat a suspendre l'acte i a traslladar-lo a una altra data pels episodis violents. Les càmeres de televisió dels canals principals del país van mostrar imatges dels enfrontaments violents entre detractors i partidaris del candidat tant a dins com a fora del pavelló Chicago de la Universitat d'Illinois (on havia de celebrar-se l'acte). "Després d'una trobada amb agents de la llei, Trump ha determinat que per seguretat dels centenars de milers de persones reunides dins i fora del pavelló, el míting d'avui es posarà a una altra data. Moltes gràcies per la seva presència i per favor marxin", van indicar en un comunicat. Mentrestant, una gran concentració de gent va voltar el pavelló, dins del qual els manifestants cridaven "que es foti en Trump" i "Bernie, Bernie", en referència a l'aspirant demòcrata. Un dels manifestants va arribar a pujar a l'atri des del qual havia de parlar Trump i els responsables de seguretat van intentar reduir-lo. Arran dels fets, la Policia de Chicago va informar que es van produir cinc detencions: dues perpetrades per la seva policia i dues més per agents del campus de la Universitat. La cinquena va ser la del periodista de la CBS News, Sopan Deb, que va ser arrestat per motius que ahir es desconeixien.

La reacció del magnat

El magnat va lamentar per les principals cadenes de televisió que "la llibertat d'expressió, un dret recollit per la Constitució dels Estats Units, va ser violat" i que el país està tan dividit i furiós que "ja no es poden ni celebrar mítings".