Prohibit fer foc al bosc a partir de demà

Des de l'1 de gener i fins ahir hi ha hagut a Catalunya 106 incendis forestals que han cremat 71,15 hectàrees forestal

14.03.2016 | 12:16
Prohibit fer foc al bosc a partir de demà

A partir de demà i fins al 15 d'octubre, estarà prohibit fer foc al bosc sense una autorització especial, segons ha recordat avui el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995 i té com a objectiu establir mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que als terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura.

Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni altres relacionats amb l'apicultura.

Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataespurnes.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol tipus que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Des de l'1 de gener i fins ahir hi ha hagut a Catalunya 106 incendis forestals que han cremat 71,15 hectàrees forestals, ha recordat el departament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema