Ell president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat avui la retirada del gruix de les forces militars russes desplegades a Síria en considerar que ja han complert la seva missió després de sis mesos d'operació aèria.

"Crec que la tasca que les nostres Forces Armades i el ministeri de Defensa tenien per davant s'ha complert totalment, per això ordeno al ministre de Defensa que a partir de demà comenci el replegament del gruix de les nostres forces de Síria", ha anunciat el líder rus.

Putin ha telefonat al líder sirià, Baixar al-Assad, per transmetre-li la decisió i comunicar-li que Rússia mantindrà a Síria la seva base aèria de Jemeim i la seva capacitat aèria per poder controlar el compliment de l'alto el foc.

"Les nostres bases, la marítima a Tartus i la d'aviació a l'aeròdrom de Jemeim seguiran funcionant. Cal defensar per terra, mar i aire", ha precisat Putin durant una reunió amb responsables de Defensa i Exteriors difosa pel mitjans russos.

A partir d'ara, ha afegit, aquestes bases "han de complir una funció molt important de control sobre l'alto el foc i la creació de les condicions per al procés de pau".

"El president rus ha constatat que els principals objectius que es van marcar les Forces Armades de Rússia a Síria s'han complert", assenyala el comunicat oficial.