Del 19 al 27 de març, coincidint amb les Festes de Setmana Santa, es celebrarà al Port de la Marina d’Empuriabrava la 28ª edició de la Fira del Vaixell d’Ocasió.

La Fira del Vaixell està considerada un referent en la nàutica d’ocasió i atrau cada any milers de visitants, tant del país com estrangers.

La Fira te els seus orígens als anys 80, època en que es venien molts barcos nous i les nàutiques per tancar vendes, es quedaven els vaixells usats dels clients , omplint les seves naus d’embarcacions de segona mà.

Els impulsors de la Fira del Vaixell van ser Motonàutica Rodríguez, Motonàutica Llonch, Nàutic Luís i Helimotor, que van engrescar a la resta de nàutiques del Municipi i l’any 1980 van inaugurar la primera Fira que es va anomenar “Expobarco”.

Aquest certamen es va celebrar en dues ocasions a la zona del Port de la Marina.

L’any 1991 Cegra Internacional, S.L., empresa responsable del Port de la Marina va agafar el timó i va organitzar una nova edició que va tenir força èxit.

En aquells anys eren únicament les empreses del Municipi i Roses les que venien a vendre les seves embarcacions però l’embranzida que va agafar la Fira va propiciar a que s’hi anessin afegint cada any noves empreses fins convertir-la en el que es actualment, la Fira d’embarcacions d’ocasió més gran que es celebra a tot l’Estat.

I es que la d’Empuriabrava es tot un referent al món nàutic que fa desplaçar clients d’arreu fins Empuriabrava on a més de poder adquirir una embarcació poden passejar per la Marina més gran d’Europa.

Per navegar per primera vegada, es aconsellable començar per una embarcació de segona mà de pocs metres i una vegada s’ha dominat l’art de navegar, es quan toca pensar en canviar-la per una de més eslora.

Enguany, seran 35 les empreses expositores, que posaran a la venda les seves millors ofertes en embarcacions d’ocasió.

25000 m2 d’exposició

A flot i a sec es podran visitar vaixells de tot tipus, des de l’auxiliar de 2m fins a la motora de més de 17m. Vela, motor, jet-ski, tot reunit en un sol espai perquè el client pugui escollir l’embarcació que més s’adapti a les seves necessitats i pressupost.

En aquesta nova edició les empreses nàutiques que presentaran les seves millors ofertes esperen poder sorprendre als clients interessats, oferint embarcacions en molt bon estat a preus imbatibles.

Durant els darrers anys s’han assolit números de rècord tant amb unitats exposades, prop de 450 unitats, com amb percentatge d’operacions tancades durant la Fira :22-25%.

Enguany el Port ha realitzat uns canvis estructurals i això ha d’afavorir la presencia d’embarcacions de entre 10 i 15 metres a l’aigua. Aquestes embarcacions enguany estaran a peu de moll.

La majoria d’embarcacions d’ocasió que s’exposen a la Fira d’Empuriabrava, son fruit de vendes de barco nou. Les nàutiques han acceptat la embarcació del client a l’hora de fer la venda de barco nou.

Durant els darrers anys i degut a la crisi mundial, la venda de barco nou també es va veure afectada i això ha fet que les nàutiques tinguin menys oferta de barco d’ocasió.

Amb la voluntat de poder oferir el millor producte, a la Fira 2016 es preveu que hi hagi amplia oferta d’embarcacions Milla Zero.

Les Milla Zero son embarcacions noves o seminoves que els empresaris posen a la venda a un preu inferior del que costarien noves. A la fira se n’hi podran trobar de diferents marques i models.

Aquest tipus d’embarcacions estaran degudament identificades amb un rètol.

Varis son els factors que propicien l’èxit en cada edició de la Fira:

Dates : Que la seva celebració coincideixi amb les festes de Setmana Santa.

Expositors : Que els expositors siguin professionals nàutics amb molta experiència que preparen i seleccionen amb molta cura les embarcacions que posen a la venda.

La disponibilitat: Totes les embarcacions que es posen a la venda estan a punt per navegar. El client pot adquirir la embarcació i posar-la a l’aigua durant la setmana següent a la finalització de la Fira.

Post-venda: Els expositors nàutics donen servei post-venda complementari, des de la tramitació de la documentació fins el canvi d’oli o la neteja.

La edició 2015, va ser una edició en la que ja es va notar un augment de vendes referent a la edició anterior i s’espera que enguany tant les visites de clients interessats com el percentatge de vendes sigui igual o superior.

Com ja es tradicional, durant la setmana de la Fira l’escola Nàutico-Pesquera de la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d’exàmens pels títols de Patró Bàsic i Patró d’Embarcació d’Esbarjo. Els exàmens tindran lloc al Centre Emprèn el dia 23 de Març.

El web www.firavaixell.com es va actualitzant amb tota la informació relativa a la Fira : expositors, plànols, llistat d’embarcacions… I també un cercador d’embarcacions a la venda de les empreses participants.

La novetat més destacada en la 28ª edició de la Fira del Vaixell es la creació de la revista oficial de la Fira on s’hi podrà trobar tota la actualitat referent a la Fira.

La Fira estarà oberta al públic des del dissabte 19 fins el diumenge 27 de Març. De 10 del matí a 7 de la tarda sense interrupció.